Викладачі кафедри подали грантові заявки для участі в міжнародному проекті

Викладачі кафедри подали заявки для подальшого залучення до 3-річної програми підготовки викладачів із кібербезпеки та впровадження практичних навчальних лабораторій (кіберполігонів) від Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

В рамках Проєкту планується відібрати більше десяти закладів вищої освіти (ЗВО), які прагнуть підвищити стандарти освіти з кібербезпеки в Україні, покращити свою поточну освітню програму або започаткувати свій перший освітній ступінь фахівця з кібербезпеки.

Кожному обраному закладу вищої освіти планується надати доступ до хмарних кіберполігонів, що дозволить викладачам контролювати та оцінювати практичні навички своїх студентів під час захисту різних мереж від різноманітних кіберзагроз.

Проект «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» – проект USAID, що реалізується компанією ДАІ, спрямований на зменшення та потенційне усунення вразливостей кібербезпеки в секторах критичної інфраструктури України.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах.